Technische ondersteuning

Wat leveren wij?

U kunt kiezen uit diverse daktypen en vele wanddikten. Ook is er een ruime keuze in diverse soorten deuren en ramen die tevens eventueel ook op maat gemaakt kunnen worden. Verder bieden wij u de mogelijkheid om sommige modellen fabrieksmatig compleet afgelakt voor u te bestellen. De deuren en ramen kunnen altijd fabrieksmatig afgelakt worden geleverd.

De product dat wij leveren is van topkwaliteit, het unieke aan Creeer-Ruimte is dat wij het complete plaatje kunnen leveren van maatwerk blokhut tot het sleutel klaar opleveren van uw tuinkantoor of vakantiechalet.

Producent

De producent van onze producten is een houtspecialist in hart en nieren. Het product wordt van begin tot het eind volledig in eigen hand door vakmensen geproduceerd. Hierdoor kan elke gewenste aanpassing aan uw blokhut worden gerealiseerd.
Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen worden ze gemaakt volgens de meest moderne technieken op computergestuurde machines.
Door het innovatieve beleid van de producent wordt de productlijn continu verbeterd en uitgebreid.

Hout

Bij de productie van de blokhutten wordt uitsluitend eerste klas Noord-Europees vurenhout gebruikt.
De blokhutten zijn verkrijgbaar in een wanddikte naar keuze: 28, 33, 45, 58, 70 ,94 of zelfs 115 mm.
De precies passende zogenaamde molenwiek hoekverbinding zorgt ervoor dat onze blokhutten gemakkelijk en snel op te bouwen zijn.
Het dak bestaat uit robuuste gordingen met daarop 19 mm dakhout met groef en messing. De vloer bestaat uit geïmpregneerde vloerbalken met 19 of 22 mm groef en messing vloerdelen. Bij blokhutten met een wanddikte van 45 mm of hoger, zijn de vloerdelen standaard 22 mm dik.

Dakbedekking

Er zijn vele mogelijkheden voor de dakbedekking op uw aan te schaffen product. Standaard geven wij bij de zadeldak- en piramidedak- modellen als optie de prijs van dakshingles. Wij kunnen die in meerdere kleuren leveren. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld epdm-folie(voor platte daken), dakpanplaten, dakpanelementplaten, riet, keramische- of betonnen dakpannen, sedumdak of red-ceder dakshingles. Geeft u ons bij uw aanvraag aan wat uw wensen zijn en wij informeren u wat de mogelijkheden zijn.

Deuren en Ramen

Deuren: Wij beschikken over zeer ruime keuzemogelijkheden, enkele deuren, dubbele deuren, extra hoge deuren voor lange mensen of extra brede deuren voor b.v. toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De deuren zijn leverbaar in volledig hout, 1/2 glas, 3/4 glas of volledig glas. Voor een tuinhuis met mooi uitzicht op uw tuin kunt u ook kiezen voor 3- of 4-voudige vouwdeuren en hefschuifpuien zodat een zo groot mogelijk glasvlak ontstaat. Alle deuren worden op bestelling geproduceerd dus iedere speciale wens is realiseerbaar. Natuurlijk kunt u kiezen voor deuren voorzien van isolatieglas (isolatieglas is standaard vanaf 45 mm wanddikte) enkel glas, melkglas (melkglas is ook in dubbel glas leverbaar) en zelfs veiligheidsglas. Het glas is in siliconenkit gezet, in de deurkozijnen is een tochstrip aangebracht, de onderdorpel is voorzien van een rvs slijtstrip. Het hang- en sluitwerk is van een zeer degelijke kwaliteit en volledig voorgemonteerd. De deurstijl met het slot is standaard vervaardigd van gelamineerd hout tegen kromtrekken (vanaf 45 mm wanddikte zijn de deuren volledig gemaakt van 42 mm gelamineerd hout), ook zijn de scharnieren nastelbaar, zodat u altijd over perfect sluitende deuren beschikt

Ramen: Ook bij onze ramen zijn de keuzemogelijkheden groot: enkele ramen, dubbele ramen, vast glas, naar buiten draaiend of draai-kiep uitvoering. De ramen zijn leverbaar met isolatieglas (isolatieglas is standaard vanaf 45 mm wanddikte) enkel glas, melkglas (melkglas is ook in dubbel glas leverbaar) en zelfs veiligheidsglas, het glas is in siliconenkit gezet. In de raamkozijnen is een tochstrip aangebracht en de draaikiep ramen zijn voorzien van een aluminium afwateringsprofiel alsmede volledig voorgemonteerd z.g. enkel-handig draaikiepbeslag. Onze ramen zijn in vele standaardmaten leverbaar maar wij bieden u tevens de mogelijkheid uw ramen in de door u gewenste maten te bestellen. Ook hebben we een halfrond (stal)raam in ons programma. Dit raam geeft een mooi effect in een gevelpunt. Uiteraard zijn de maten van de wanden bepalend voor de maximale raammaten.Voor alle ramen zijn losse jalousie-luikensets en bloembakken verkrijgbaar.

Vergunning

Voor een vergunning zijn 70 % van onze blokhutten, tuinhuizen, priëlen en overkappingen vrijgesteld omdat ze voldoen aan de in Nederland gestelde voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen. In het kort gaat het om de volgende voorwaarden:

Uitzondering op deze regels is dat als u in een huis woont dat onder de monumentenwet valt er moet dan altijd een vergunning aangevraagd worden.

U kunt altijd op de website van de Vrom meer informatie vinden over vergunningsaanvragen. 

Mocht u een blokhut hebben gezien of een idee hebben dan kunnen wij produceren naar de maatstaven die nodig zijn om vergunningsvrij te kunnen bouwen.

Fundering

Zoals bij de meeste dingen is een goed begin het halve werk. Een goede fundering is waterpas en stabiel. De juiste fundering is afhankelijk van de bodemgesteldheid ter plekke. Voor grotere blokhutten wordt meestal een betonvloer aangeraden, maar voordat wij u een een prijsgave zullen doen voor de montage van uw blokhut, tuinhuis, prieel of overkapping komt onze verkoper de situatie ter plekke opnemen. Tijdens dat gesprek zullen wij u ook uitgebreid informeren over de juiste fundering in uw specifieke situatie.